‘ Ruim twee jaar geleden vertrok ik met mijn familie uit Damascus, Syrië. Voor de oorlog een hele grote, mooie en bruisende stad. Een plek waar altijd wel iets te doen was, waar ik graag op pad ging met mijn vrienden. Ik ben dan ook blij dat ik in Leeuwarden terecht gekomen ben, het platteland is niets voor mij.

Ik woon nu ongeveer anderhalf jaar samen met een huisgenoot in een appartement in de Vrijheidswijk. Zelfstandig wonen bevalt me goed, al blijft zelf koken lastig voor mij. Het is gewoon geen hobby van me dus meestal wordt het iets makkelijks. En als ik echt lekker Syrisch wil eten, ga ik langs mijn ouders die in Grou wonen.

Ik houd van hard werken

Mijn dagelijkse leven is best druk en zo heb ik het ook graag. Als ik niet op school ben om Nederlands te leren, ga ik hardlopen of zwemmen. Of ik ga iets maken, klussen. Ik vind het fijn om fysiek bezig te zijn, hard te werken en een ritme te hebben. Zo kan ik mijn energie kwijt en kan ik mijn hoofd even uitzetten.

Naar de grote stad

Als ik klaar ben met Nederlands leren, ga ik de opleiding tot automonteur volgen. Een opleiding waar je hard voor moet werken en waarbij je veel met je handen bezig bent. Dat past helemaal bij mij. Als ik klaar ben zou ik heel graag naar het westen van Nederland willen verhuizen om als automonteur aan de slag te gaan. Het liefst in een grote stad als Den Haag of Amsterdam, want die drukte voelt als thuis.’